- آیا روزه بدن انسان را پاکسازی میکند؟
خیر , روزه نه تنها بدن را پاکسازی نمیکند و به بدن استراحت نمیدهد بلکه با فشار بیشتر بر روی کبد باعث افزایش تجمع ترشحات سمی همچون اوره در خون میشود. هنگامی که بدن با کمبود انرژی مواجه می شود بدن طی فرآیندی به نام کاتابولیسم شروع به شکستن ماهیچه ها و دیگر بافت های پروتئینی و تبدیل آن به انرژی می کند. کاتابولیسم در واقع نوعی «خود خوری» محسوب می شود که با تولید اوره و اسیدهای آمینه (به عنوان مواد فرعی) منجر به افزایش اسیدیته خون می شود. نتیجهٔ اسیدی شدن خون ضعف، خستگی شدید، کج خلقی، افسردگی، کاهش میل جنسی و احساس کسالت است.
- آیا روزه باعث از بین رفتن و مرگ سلولهای مغزی می شود؟
بله , زمانی که بدنی گرسنه می ماند، ابتدا به سراغ پلی ساکاریدی بنام گلیکوژن در کبد میرود , اما میزان گلیکوژن در کبد به آنقدر نیست که پاسخ چند ساعت گرسنگی را بدهد. پس بدن شروع به استفاده از چربیها می کند، و چربیهای ذخیره شده را به نوعی کتون تبدیل میکند. (دلیل بوی بد دهان روزه دار، از همین کتون است) بیشتر سلولهای بدن این کتون را بعنوان ماده مغذی بکار میبرند به غیر از مغز , مغز تنها از گلوکز برای تهیه انرژی جهت فعالیتهای خود بهره میبرد.
- آیا روزه باعث سمی شدن خون , کاهش فشار خون و بهم خوردن ریتم ضربان قلبی می شود؟
روزه علاوه بر سمی کردن خون با مواد اسیدی، مانع از دفع کامل مواد اسیدی از بدن نیز میشود. روزه باعث از دست رفتن سریع آب، پتاسیم و سدیم میشود. کاهش آب بدن منجر به کاهش حجم خون و در نتیجه کاهش فشار خون خواهد شد که به سرگیجه، احساس ضعف و یا غش منتهی میشود. کمبود شدید پتاسیم منجر به بهم خوردن ریتم ضربان قلبی میشود. این افت تپش قلب حتی ممکن است در مواردی به مرگ بینجامد. کسانی که روزه میگیرند ممکن است همچنین به کم خونی، ضعف ایمنی بدن، آسیبهای کلیوی یا کبدی مبتلا گردند. همچنین آسیبهای معده روده ای یا نارسایی های گوارشی میتواند تا چند هفته یا چند ماه ادامه داشته باشد.
- روزه باعث بروز چه بیماریهایی می شود؟
1 - یبوست
2- سوء هاضمه و نفخ
3- ضعف افت فشار خون
4- سر درد
5- کاهش قند خون
6- انقباضات عضلانی
7- زخم معده
8- سوزش سردل
9- التهاب معده
10- سنگ کلیه
زخم معده و زخم دوازدهه (اثنی العشر):
پاسخحذفاز هورمون های گوارشی گفتم.
یکی از کارهای قسمتی از این هورمونها، تنظیم میزان ترشح اسید معده، همچنین باز و بسته کردن دروازه خروجی معده است.
این هورمونها را دیوانه کردیم
چه اتفاقی میافتد؟
میزان ترشح اسید معده از کنترل خارج میشود، مخاط دوازدهه حساس میگردد و دروازه خروجی معده گاهی محتویات اسیدی را بداخل دوازدهه میریزد.
نتیجه:
هفته اول رمضان، مراجعات نسبتاً کم است.
اما در هفته های بعدی استفراغهای جهنده خونی کف و دیوارهای سفید اورژانش را رنگین میکند.
آیا کسی از آمار دقیق آن مطلع است؟
نه
ما فقط میبینیم به اندازه هر قطره از آن استفراغها، خون میخوریم…
آغاز دیابت:
یکی از هورمونهایی که ستون فقرات تنظیم متابولیسم است، انسولین میباشد.
انسولین میزان قند خون را تنظیم میکند. اگر قند زیاد در دست و بال باشد، انسولین بداخل خون ترشح شده،میزان مصرف قند توسط سلولها را افزایش میدهد. از طرفی دیگر به کبد دستور میدهد که قند را گرفته و بچربی تبدیل سازد.
برعکس همین مسائل در هنگام گرسنگی پدید میآید.
حالا سی روز، به تواتر چند ساعت، تا خرخره بخوریم و بعد گرسنه بمانیم.
چه بلایی بر سر تنظیم انسولین میآید؟
برخی از لوزالمعده ها بشکلی در ساختن انسولین تنبلند (حالا بعلت ژنتیکی یا…)
تا بحال بشکل کجدار مریضی، میزان انسولین بدن را تأمین میکردند (این را هم در نظر داشته باشید که پیدا کردن screening چنین انسانهایی borderliners در جامعه هزینه “غیر عملی” دارد)
اما در برخورد با این فراز و نشیب های ناگهانی در ماه رمضان به ورشکستگی خواهند رسید.
آیا کسی خبر دارد که یک ماه رمضان چند بیمار دیابتی به جامعه هدیه میدهد؟
آیا عوارض نهایی دیابت را میدانید؟ (کوری، از دست دادن کلیه ها، التیام نیافتن زخمها، که حتی گاهی به قطع اندامها میانجامد و…)
آیا میدانید که هزینه یک بیمار دیابتی برای جامعه چقدر است؟
سنگ کیسه صفرا:
صفرا ماده ایست که برای هضم غذا از طرف کبد تولید و در کیسه ای به همین نام ذخیره میگردد.
وقتی که یکباره غذای چربی میخوریم، به این کیسه دستوری صادر میشود که محتویات خود را در داخل دوازدهه خالی کند.
البته بیشتر اوقات صفرا در درون کیسه میماند و ته نشین شده و تشکیل سنگهای ریز و درشتی را میدهد.
حالا باز تصور کنید که سر افطار، فرد روزه دار غذای چرب و نرمی را بعد از مدت مدیدی روزه داری خورد.
این سنگها راه میافتند و چون اغلب از ضخامت مجراها بزرگترند، در وسط آنان گیر میکنند.
فقط محض امتحان بروید و نگاهی به لیست عمل بخش جراحی عمومی در هفته های پایانی رمضان بیاندازید…
فقط همین را برایتان بگویم که درد سنگ صفرا (کولیت) یکی از وحشتناکترین دردهای روی جهان است که فرد از روی درد خود را از زمین به سقف و از این دیوار تا به آن دیوار میزند.
و وحشتناکترین:
پانکراتیت حاد :
بدن برای هضم پروتئینها از آنزیمهایی بسیار قوی استفاده میبرد. این آنزیمها بشکلی است که در خارج از دوازدهه بی اثرند اما زمانی که با صفرا مخلوط شدند، صفرا چون چاشنی عمل کرده و به آنان قدرت میبخشد.
عموماً مجرای این آنزیمهای لوزالمعده با صفرا جداگانه بوده اما هنگام نزدیک شدن به دوازدهه بهم ارتباط مییابند. این ورودی که میگویم بسیار ظریف و کوچک است.
حالا تصور بفرمائید که مخاط دوازدهه ملتهب باشد.
یا اینکه سنگی که از کیسه صفرا براه افتاده و اتفاقاً سر دوراهی ایندو مجرا گیر کند…
این آنزیمی قوی در جایی خارج از دوازدهه (دوازدهه دارای روکش مخاطی خاصی است که آن آنزیم بدان بی اثر است) به چاشنی خود میرسد…
بلی
حدستان درست است
بدن شروع به هضم کردن خود میکند!!
علیرغم پیشرفت طب هنوز هم شانس مرگ برای پانکراتیت حاد بسیار بالاست.
آیا کسی حق یا بهتر بگویم “جرأت” آمار گیری تعداد پانکراتیتهای حاد ماه رمضان را دارد؟
محمد هر چند یک دروغگوی بزرگ بود ولی بخوبی می دانست چگونه انسان ها را با تعالیم خود تبدیل که گوسفندانی مطیع نماید که در موقع نیاز به کفتاران خونخواری بدل می شدند و یکی از راهکارهای موثر او همین روش ناتوان سازی (روزه) ماه رمضان است. خدایی که مهمانی او گرسنگی، بوی بد، بی حالی، سردرد، نارسایی گوارشی و کلیه ها و … و مهمترین آنها تهی مغز شدن و مطیع بودن است.
پاسخحذفتمام مطالب را کپی کردم تابخوانم . ممنون
پاسخحذفمن که همیشه بعد از ماه روضان احساس راحتی می کنم و لازم می بینم در سال ۱ ماه روزه را بگیرم. بعدشم می گفته روزه فقط به خاطر اینه که یاد فقرا باشیم. شما اول برو فلسفه روزه رو بخون بعد هر حرف مفتی که خواستی بنویس ... موفق باشید
پاسخحذفدر خصوص رسیدگی به فقرا بیشمار توصیه انسانی داریم در دین نه فقط یک ماه. همیشه. اما از اونجا که سیر از گشنه خبر نداره این توصیه ها به گوش خیلی از آدم های سیر نمی ره. تازه این فقد یکی از فلسفه های روزست.
پاسخحذفدر خصوص جنبه بهداشتی و پزشکی هم نظرات و توضیحات مخالف بسیار هست. من ندیدم پیرمرد های مومن قدیمی هم به سبب روزه مریض شده باشند. اما تا بخوای آدم های حریص و دور از خدا در میان سالی سکته می کنن. چه بسیاری آدم های عشق پول یا علم در غرب یا همین تهران خودمون اینقدر غرق کارن که نه ناهار می خورن نه صبحانه خیلی روزا. اما همین که اسم دین و خواست خدا وسط میاد سرکشی ها وتوجیه اون آغاز می شه.
نویسنده این متن در مورد روزه خودش چند بار به فقرا کمک کرده؟بعد از اسلام و خدا عیب میگیره فرض کن خدا نیست نمیشنوه تو که هستی و میشنوی چند بار به فقرا کمک کردی؟تا کی حرف مفت؟
پاسخحذفبه یزدان که گر ما خرد داشتیم. کجا این سرانجام بد داشتیم
پاسخحذف