[Forwarded from کتابخانه کانون بی خدایان و ندانم گرایان]
📖 کتاب جمهوری افلاطون
دانلود کتاب جمهوری افلاطون
🖋ترجمه :دکتر رضا کاویانی - دکتر محمد حسن لطفی
📍تعداد صفحه : 569
♨️بخشی از کتاب جمهوری افلاطون…!!
تاب جمهور (به انگلیسی: Republic) که در فارسی با نام جمهوریت نیز شهرت دارد اثر سترگ فلسفی افلاطون است که از مشهورترین و تأثیرگذارترین متون کلاسیک فلسفه سیاسی در غرب بهشمار میآید. کتاب شامل ۱۰ نمایشنامه به صورت گفتگو میان سقراط و افراد دیگر است و در آن به مسایلی از قبیل عدالت، نوع حکومت و حقیقت پرداخته شدهاست.
🔺کتاب اول :
🔻مباحثه در خانهای واقع در نزدیکی دروازه پیرائوس شهر آتن صورت میگیرد. صاحب خانه پیرمردی ثروتمند است جمهوری با توصیف کفالوس از سن پیر آغازمیشود.حال روحی کسی در سن پیری به این بستگی دارد که ایام عمر را چگونه گذرانده است.اگر بدی کرده باشد به تشویش می افتد اگر خوبی کرده باشد امید دارد.سقراط از کفالوس میپرسد: «بزرگترین خوشی و نیکی که از ثروت به تو رسیده است چیست»؟کفالوس میگوید که ثروت بیشتر او را سخی و شریف وعادل بار می آورد.پس تنها مردمان عدالت پیشه و درستکار از ثروتی که اندوخته اند،سود می برند.
سقراط از کفالوس می پرسد که مقصودش از عدالت چیست و بدین ترتیب مباحثه جهت فلسفی میگیرد…
🔺کتاب دوم :
🔻با سخنان گلاوکن آغاز می شود.او نظر عوام الناس راجع به عدل وظلم را نقل میکند.در اینجا آدیمانتوس میگوید که اشعار شاعرانی مثل هومرکه مردم آنها را سخنگویان خدایان میدانند: پر است از مطالبی که انسان را تشویق به ظلم میکنند و از رنج و بدبختی انسان عادل سخن میگویند. وقتی کودک دبستانی چنین اشعاری را میخواند، واقعاً در روح او چه تأثیری خواهد کرد؟ او میگوید اگر خدایان نباشند یا باشند و کاری به ما نداشته باشند، زندگی انسان ظالم که یک عمر حکومت کرد، و به لذت و شادی عمر خود را به پایان رساند، بهترین زندگی است.اما اگر خدایان باشند و ما بهناچار در جهانی دیگر با آنها سروکار داشته باشیم؛ باز هم در این دنیا انسان ظالم میتواند کاری را که نمایندگان خدایان در روی زمین، یعنی شاعران، بیان کردهاند؛ عمل کند و خود را نجات دهد. مثلاً با قربانی، صدقه و انجام مناسک میتواند رضایت خدایان را به دست آورد. پس هر کسی میتواند ظلم کند و بعد با انجام اعمالی خود را از عقوبت برهاند…
🔺کتاب سوم :
🔻افلاطون در کتاب سوم چگونگی تربیت پاسداران را پی میگیرد.
موسیقی در تربیت کودکان نقشی بس مهم دارد؛ زیرا وزن و آهنگ آسانتر و سریعتر از هر چیز در اعماق روح آدمی راه مییابد. وقتی روح انسان زیبا شد، به زیبایی روی میآورد و از زشتی پرهیز میکند؛ و اوج درک زیبایی در عشق است.همزمان با تربیت روح، جوانان باید از تربیت جسم هم برخوردار شوند. نه اینکه از انواع غذاها بخورند و چاق و بداندام شوند و هر روز به پزشک مراجعه کنند و عمری را در علیلی و مریضی زندگی کنند و فرزندان علیل به دنیا بیاورند.اما از میان پاسداران چه کسی باید برگزیده شود. کسی که «در همهٔ عمر هر خدمتی را که به صلاح جامعه بدانند با اشتیاق فراوان انجام میدهند و از هر کاری که به زیان جامعه باشد میپرهیزند.»…
🔺کتاب چهارم :
🔻دو چیز سبب فساد همهٔ حرفهها میگردد یکی توانگری و دیگری تنگدستی. «توانگری سستی و زیاده روی و بیکارگی بار میآورد، و تنگدستی سبب میشود که حاصل کارها بیارزش گردد و مردمان فرومایه و ناراضی شوند.» در ضمن کشوری که از توانگران و تهی دستان تشکیل یافتهاست یک کشور نیست بلکه دو کشور است و در میان هر یک باز کشورهای دیگر نیز هست اما کشوری که ما بنیاد نهادهایم تنها جامعهای است که یک کشور است و تا آن حد میتواند توسعه یابد که به وحدتش لطمهای وارد نیاید….
فهرست
📌کتاب نخست
📌کتاب دوم
📌کتاب سوم
📌کتاب چهارم
📌کتاب پنجم
📌کتاب ششم
📌کتاب هفتم
📌کتاب هشتم
📌کتاب نهم
📌کتاب دهم
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر